Verkiezingsdebat in teken economische kracht

Op woensdag 8 maart gaan kandidaat-Tweede Kamerleden van de grote politieke partijen in gesprek met Achterhoekse bestuurders en inwoners tijdens een verkiezingsdebat in Innovatiecentrum ICER. Het debat begint om 19.30 uur. Doel is om ‘Den Haag’ duidelijk te maken waar wij als Achterhoek voor staan en voor gaan en wat ons gebied en het Rijk voor elkaar kunnen betekenen. Het debat vindt plaats tijdens het Innovatiefestival Achterhoek. Deze tiendaagse happening staat helemaal in het teken van innovatie en Smart Industry.

SmartHub Achterhoek
De Achterhoek profileert zich als regio die volop inzet op Smart Industry en tevens als dé stage-, afstudeer- en traineeregio van Nederland. De breed gedragen Uitvoeringsagenda2.0 Achterhoek2020, met als thema’s Werken, Wonen en Bereikbaarheid heeft tot doel een economisch sterke, vitale en verbonden regio die slim inspeelt op de demografische ontwikkelingen. Om dit mogelijk te maken, trekken we samen op met Rijk en provincie.

Verkiezingsdebat kandidaat-Tweede Kamerleden en Achterhoek
Centraal in het debat staan de thema’s leefbaarheid, bereikbaarheid en Smart Werken in onze regio. Wat moeten kandidaat-Tweede Kamerleden daarover weten om hun bestuurlijke taken optimaal te kunnen uitvoeren? Voor welke kansen en uitdagingen vragen wij hen op de bres te staan?
Deelnemers aan het debat zijn Han ten Broeke (VVD), Sharon Dijksma (PvdA), Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66), Frank Futselaar (SP), Rik Grashoff (GroenLinks) en Nico Drost (CU). Daarnaast zijn zo’n tweehonderdvijftig Achterhoekse ondernemers, collegeleden, raadsleden en inwoners welkom in het publiek.
Aize Bouma, oud NOS-verslaggever, leidt het debat. De organisatie is in handen van Regio Achterhoek. Mediacentrum Regio8 is mediapartner en zendt van 9 tot 11 maart reportages uit over het debat.

De aanmelding is gesloten!@RegioAchterhoek

Regio Achterhoek op Youtube

Sluiten

Achterhoekdag – Videoverslagen thematafels

De derde Achterhoekdag heeft plaatsgevonden op 1-11-2018. De Thematafels hebben weer stappen gezet op het gebied van ambitie, visie en projecten. Van elke bijeenkomst is er een kort videoverslag gemaakt. Thematafel Circulaire economie en Energietransitie  Thematafel Mobiliteit en Bereikbaarheid  Thematafel …