Op woensdag 8 maart gaan kandidaat-Tweede Kamerleden van de grote politieke partijen in gesprek met Achterhoekse bestuurders en inwoners tijdens een verkiezingsdebat in Innovatiecentrum ICER. Het debat begint om 19.30 uur. Doel is om ‘Den Haag’ duidelijk te maken waar wij als Achterhoek voor staan en voor gaan en wat ons gebied en het Rijk voor elkaar kunnen betekenen. Het debat vindt plaats tijdens het Innovatiefestival Achterhoek. Deze tiendaagse happening staat helemaal in het teken van innovatie en Smart Industry.

SmartHub Achterhoek
De Achterhoek profileert zich als regio die volop inzet op Smart Industry en tevens als dé stage-, afstudeer- en traineeregio van Nederland. De breed gedragen Uitvoeringsagenda2.0 Achterhoek2020, met als thema’s Werken, Wonen en Bereikbaarheid heeft tot doel een economisch sterke, vitale en verbonden regio die slim inspeelt op de demografische ontwikkelingen. Om dit mogelijk te maken, trekken we samen op met Rijk en provincie.

Verkiezingsdebat kandidaat-Tweede Kamerleden en Achterhoek
Centraal in het debat staan de thema’s leefbaarheid, bereikbaarheid en Smart Werken in onze regio. Wat moeten kandidaat-Tweede Kamerleden daarover weten om hun bestuurlijke taken optimaal te kunnen uitvoeren? Voor welke kansen en uitdagingen vragen wij hen op de bres te staan?
Op dit moment hebben Han ten Broeke (VVD), Sharon Dijksma (PvdA), Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66), Frank Futselaar (SP), Rik Grashoff (GroenLinks) en Nico Drost (CU) toegezegd deel te nemen aan het debat. Deelname van de PVV is nog onzeker. Daarnaast zijn zo’n tweehonderdvijftig Achterhoekse ondernemers, collegeleden, raadsleden en inwoners van harte welkom!
Aize Bouma, oud NOS-verslaggever, leidt het debat. De organisatie is in handen van Regio Achterhoek. Mediacentrum Regio8 is mediapartner en zendt van 9 tot 11 maart reportages uit over het debat.

Aanmelden noodzakelijk
Iedereen is welkom! Wilt u erbij zijn? Om zeker te zijn van toegang tot het debat is aanmelden een vereiste. Dat kan via deze link.

Sluiten

Wij zoeken nieuwe collega’s

Wij zoeken nieuwe collega’s. Heb jij de juiste opleiding en werkervaring, hart voor de Achterhoek en sta je pal achter onze unieke manier van samenwerken? Solliciteer dan nog vandaag en maak samen met ons van de Achterhoek de voorloper van Nederland.